Beta memo: at this time the forums and insider use two different registration and login systems. We're working on unifying the process, so if you register with your same e-mail on the forums and insider we'll merge your accounts later. To access the forums please use the login below. -Thanks.
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    18

    Default Flipbook in Shake

    Hey All,

    when rendering a FileOut node in Shake, the flipbook that pops up is half the size of the file being rendered out. I would like it to match whatever FileOut frame size is, but can't seem to figure out how.
    I find it important to watch what is being rendered out in case I need to stop it and make a change instead of waiting for the whole thing to finish and then discovering something small needs changing ... could be just me.
    The regular flipbook always matches the selected node frame size, so that's OK.
    Is there a line in the nrui or nreal file that needs to be changed?

    Thanks!

    Cheers, I.

  2. #2

    Default

    Well this is what the flipbook is for, to preview before your final render of a project. Instead of rendering out your project to only see you need to make a change you should be doing full or 1/2 proxie renders through the flipbook for final checking. The small preview flipbook that opens when rendering a fileout node is more or less for show and not for checking because you should already be pleased with the output you are rendering. Only case is if your rendering out some seq's for ruff previs and even then you know and expect to have some things not up to par. But anycase this is what the flipbook is for and not the window when rendering a fileout node.

  3. #3
    Join Date
    May 2004
    Posts
    38

    Default

    The render preview flipbook is supposed to 1/2 sie. It does not effect render oputput. It is more of a progress meter / render checker thing !

  4. #4
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    18

    Default

    Thanks!

    Cheers, I.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    1

    Default

    Anyone know how to render a fileout without that flipbook popping up?

  6. #6
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    153

    Default yea,

    turn your monitor off!


    lol

    (kidding aside, ill check the command line tools again. I think ive done that in the past)(cant remember)

  7. #7
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    153

    Default oops sorry

    qmaster will do it if you turn off the preview window.

    I totally forgot, cause i dont like using it.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    153

    Default one more item

    in the command line there is a command ' -view '

    Try setting its position to off. I cant garentee it will work. but in theory it should.

    -c

  9. #9
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    4

    Default

    Just running into this old problem: hiding the flip book for commnd line.
    Any solution 6 years on?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •